Папа Франциск направи поразителен жест и целуна краката на политици от

...
Папа Франциск направи поразителен жест и целуна краката на политици от
Коментари Харесай

Папа Франциск целуна краката на политици с молба за мир

Папа Франциск направи изумителен жест и целуна краката на политици от Южен Судан, измежду които и президентът на страната Салва Киир, съобщи Vatican News в Twitter.



Държавният глава беше признат във Ватикана през 2019 година за молитвено усамотение с водачите на опозицията в Южен Судан, а задачата този акт на главата на римокатолическата черква беше да ги подкани да работят за мир.

По данни на Организация на обединените нации през 2023 година филантропичните организации изискваха 1,7 милиарда $, с цел да доближат до 6,8 милиона души в Южен Судан. Хората в цялата страна не престават да търпят спорове, принуждение и метеорологични разтърсвания, в това число интензивни наводнения. Тези фактори, съчетани със скритата беднотия и слаби услуги, са провокирали високи равнища на разселване, огнища на заболявания, нарушени средства за прехранване и неустановеност на храната. Прогнозите демонстрират, че 8,2 милиона души, или две трети от популацията, може да изпитат сериозна продоволствена неустановеност до пика на бедния сезон, сред май и юли.

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР